Clubul de Mobilitate Urbană (2017-2018) by AMAis

 

CMU Senseability este un proiect de integrare socială a persoanelor cu deficiențe de vedere prin dezvoltarea abilităților de viață independentă, socializare și experiment, alături de persoane tipice.

Atelierele lor interactive propun un spațiu de contact între persoane cu deficiențe de vedere și specialiști din diverse domenii: educație, servicii sociale, arhitectură, design, cultură și alti profesioniști care doresc să facă un prim pas pe nevăzute către un viitor #BucureștiIncluziv.

Clubul de Mobilitate Urbană  SenseAbility este un proiect AMAis  finanțat în 2017 de Fundația Orange în cadrul programului "Lumea prin culoare și sunet".

Dezbatere publică (mai 2017) - parcare la sol adiacentă Parcului Tineretului

 

Pentru că nu a existat o dezbatere cu cetățenii cartierului pe această temă importantă și posibile urmări greu de remediat, am decis să organizat la noi această dezbatere. Am invitat locatari ai cartierului, diverse ONG-uri de mediu, reprezentanți ai Primăriei, dar și alți specialiști.

Dezbaterea a fost aprinsă, iar prin sondarea opiniei celor aflați în sală după această informare și dezbatere, am observat o schimbare semnificativă a opiniilor participanților în defavoarea proiectului de construcție a acestei parcări pe spațiul verde.

Dezbatere publică (ian 2018) - Taxa de salubritate din sectorul 4

 

La inițiativa consilierilor locali USR, am găzduit o discuție despre salubrizarea în sectorul nostru pentru a găsi împreună soluția optimă.

Nu este suficient să depunem plângeri împotriva taxei instituite nelegal de Primărie, ci trebuie să venim și noi cu o propunere care să fie legală dar și echitabilă.

Agendă:

* istoricul taxei de salubrizare în S4 (REBU & ADP)

* comparație între proiectul pus în dezbatere publică și HCL 347/2017 și 2/2018

* directiva europeana

* discuții despre alternativa organizării salubrizării în sector (colectare și reciclare selectivă)

 

Povestiri din cartier (iun 2017) - Văcărești anii '80/'90

 

În toiul verii am găzduit a doua ediție de istorisiri, amintiri și analiză subiectivă despre cartierul în care ne-am așezat: Văcărești-Tineretului-Timpuri Noi, despre zbuciumații ani '80-'90. Scriitorul și jurnalistul Mihnea Mihalache-Fiastru și invitații lui, printre care tatăl său Traian, inginer constructor în anii de mare dezvoltare urbanistică a Bucureștiului, ne-au ghidat prin istoria anilor de stagnare și apoi de reorientare socio-politică ce au urmat schimbării regimului comunist. Discuțiiale libere au completat imaginea, publicul numeros fiind fascinat și interesat de una dintre cele mai diverse și, totodată, nedocumentate zone ale capitalei.

Cultura Zâmbește (sep 2017) Amenajare grădină by Zeppelin

 

Cultura Zâmbeşte e un astfel de proiect, o platformă menită să apropie tinerii de cultură, în special de festivaluri şi evenimente de nişă, cele care suferă de obicei la capitolul vizibilitate.

 

Lay’s a creat platforma ca spaţiu de întâlnire virtual, în care a adunat o mulţime de iniţiative culturale din diferite domenii: teatru, dans, poezie, literatură, film, arhitectură şi multe altele. Pe lângă asta, au fost create şi spaţii fizice, ceea ce ei au numit “insule urbane”, Spațiile Lay’s, create în București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca. Aici au avut loc pe tot parcursul verii evenimente şi întâlniri dedicate diferitelor micro-comunităţi.

 

La joacă (iul 2017) - Expoziție de fotografie La joacă

 

Șase luni de curs de fotografie, aproape 30 de copii de școală generală și unul puțin mai mare, un fotograf grozav și multă poftă de joacă - acestea sunt ingredientele care au creat proiectul „La joacă”. Expoziția a reunit cele mai expresive și îndrăgite fotografii realizate de copiii de la Clubul de Educaƫie Alternativã, sub îndrumarea Larisei Baltă. Împreună, au ieșit la joacă prin cartierul Ferentari și parcul Carol, având un singur scop: să prindă-n fotografii locurile și stările care-i îmbie la joacă și-i fac să se simtă în siguranță. Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 25 august 2017, La Firul Ierbii, când PlayHood s-a jucat cu râsetele și gândurile noastre prin momentul de teatru oferit. Foto: Larisa Baltă & Toto Horvat

 

Înapoi sus^

© La Firul Ierbii 2018